tirsdag den 1. maj 2012

Canneloni med spinat og ricotta

Canneloni kan både spises som forret eller som hovedret. Skal den bruges til forret, regn da med, at opskriften her passer til to personer. Skal opskriften spises som hovedret, regn da med, at den passer til én person.



Ingredienser
  • 2 små løg eller et stort
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk tørret timian eller oregano
  • 150 frisk spinat (Man kan sagtens erstatte den friske spinat med en tilsvarende mængde frossen spinat. Så skal den blot tøs op og hakkes groft, inden den vendes med ricottaen.)
  • 125 g ricotta
  • olie til stegning
  • 4 cannelonirør (kan du ligesom jeg ikke lige finde Canneloni i Nettos køledisk så kog 4-5 lasagne plader i 10 minutter - og så ruller du bare fyldet i!
  • en håndfuld revet ost
  • lidt rasp
Hak løg og hvidløg. Varm olien i en gryde og tilsæt det hakkede løg. Steg ved jævn varme, indtil løgene er transparente. Tag halvdelen til side. Tilsæt det hakkede hvidløg til gryden, svits et par minutter og tilsæt så tomatpassata og timian eller oregano. Lad tomatsaucen simre i en 20 minutters tid, og smag til med salt, peber og sukker.
Vask spinaten grundigt, og sauter den på en varm pande med det vand, som hænger ved. Afhængigt af pandens og portionens størrelse, kan man med fordel komme spinaten på lidt efter lidt, så den første håndfuld eller to når at falde sammen, inden resten kommes på. Når spinaten er faldet sammen, tages den af varmen og køles af, indtil den kan håndteres. Vrid noget af væden ud af spinaten og hak den groft. Bland med ricotta, det stegte løg, som blev sat til side tidligere og salt og peber. Fyld blandingen i cannelonierne , kom dem i et ovnfast fad, og hæld tomatsaucen over. Drys med revet ost og rasp, og bag i en 200 grader varm ovn i 30 – 40 minutter.

Server med en god salat og en skive speltbrød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar