Jep som alle andre, så er jeg gået den fedtfattige vej
i 2014:-) og ja så må man tænke kreativt.... Satser på de næste mange indlæg
bliver præget af fedtfattige opskrifter, der er til at overskue og ikke kræver
guldkort til Irma!
Grov tærtedej:
100 g hvedemel
150 g rugmel
1 tsk hav salt
100 g Skyr 0,2 %
50 g rapsolie
ca. 1 dl vand (hold lidt tilbage når du blander ingredienserne)
150 g rugmel
1 tsk hav salt
100 g Skyr 0,2 %
50 g rapsolie
ca. 1 dl vand (hold lidt tilbage når du blander ingredienserne)
Alle ingredienser blandes og
æltes til ensartet masse, lægges på køl i min. 30 min eller gerne til næste
dag.
Dejen rulles ud på
meldrysset bord og tærteform smøres med olie eller bagespray. Tærteformen
fyldes med tærtedejen, og der stikkes huller med gaffel.
Tærten forbages på 180 gr. i
20 minutter, eller til den føles fast/bagt.
Spinat og gedeost fyld:
1 rulle gedeost
250 g frisk spinat
1 fed hvidløg i tynde skiver
mikro klat smør
2 æg
3 dl skummetmælk
1,5 dl skyr
salt og peber
250 g frisk spinat
1 fed hvidløg i tynde skiver
mikro klat smør
2 æg
3 dl skummetmælk
1,5 dl skyr
salt og peber
Spinaten dampes i kort tid, og alt væde presses fra.
Hvidløget steges let på panden i lille bitte smule smør, ikke så det tager
farve – bare lige så det dufter. Spinaten vendes på panden i hvidløgssmørret og
der slukkes for panden.
Æg, mælk, skyr og salt/peber piskes godt sammen.( obs her kan tilsættes lidt frisk chilli, hvis du da er så heldig at være gift med en mand der kan lide stærk mad:-))
Gederullen befries for ”skal” og skæres i tynde skiver.
Spinaten fordeles på tærtebunden med gedeosten,
æggemassen hældes forsigtigt over og tærten bages til sidst i 25 min. ca. 200
grader – hold øje med farven – når tærten er gyldenbrun og fast i overfladen
skal den ud!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar