mandag den 14. maj 2012

Pæretærte med karamel


Så fik jeg prøvet det hersens kondenseret mælk for første gang, og vupti omdannet det til en lækker karamel… Sæt dåsen(lukket) i en gryde med kogende vand og lad det simre ca. 3,5 time – husk at sørge for at dåsen hele tiden er dækket med vand. Tag dåsen op og lad den køle af og hæld evt. karamellen over i et syltetøjsglas og stil det i køleskabet.
Man kan også købe karamel men ovenstående er faktisk ret let.

Og nu til tærten:

75 gr. blødt smør
150 gr. mel
1 æg
50 gr. flormelis
Start med tærtedejen: blødt smør smuldres i melet, æg og flormelis tilsættes. Dejen æltes hurtigt sammen og når den er blød og smidig, lægges den på køl i en frysepose i ca. 30 minutter.
Efter 30 minutter rulles dejen ud og kommes forsigtigt i en godt smurt tærteform, hvorefter den forbages i 15 minutter ved 200 grader.

Jeg bagte min tærtebund dagen inden og lod den stå overdækket til næste dag - det kan man sagtens!

Når dejen er bagt smøres bunden med et tykt lag karamel. Pærerne (ca. 3 stk.) skæres ud og lægges ovenpå karamellen. Drysses med hakkede pistacienødder (ca. 50 gr.) drys et tyndt lag flormelis udover tærten og sæt den i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader eller til tærten er gylden og sprød.
Serveres lun og med rigelig creme fraiche

Ingen kommentarer:

Send en kommentar