tirsdag den 15. maj 2012

Speltotto med friske ærter


Den simple ret smager helt aldeles fantastisk (opskriften svarer til hovedret til 2 personer)

2 dl perlespelt
2 fed hakkede hvidløg,
1 skalotteløg (eller 1 lille løg), hakket
Olivenolie
1 dl hvidvin
125 g ricotta
30 g revet parmesan
2 dl bælgede ærter
salt og peber
6 skiver røget bacon

Spelten koges i ca. 20 minutter eller som anvist på pakken, vandet hældes fra og spelten sættes til side.
Baconen steges sprød og brydes i mindre stykker og lægges til side til senere.
Løg og hviløg hakkes fint og steges i olien - uden at tage farve. De forkogte speltkerner hældes ned til løgene og hvidvinen tilsættes, lad det hele koge sammen et par minutter. Ricotta ost og ærter vendes i retten og simrer med et par minutter, lige inden servering vendes parmesanen i rettten og der smages til med salt og peber.
Anret speltottoen på tallerken og drys med rigelig bacon. Serveres med en simpel sprød grøn salat, lidt citron og et godt stykke speltbrød-


Ingen kommentarer:

Send en kommentar