tirsdag den 31. juli 2012

Pitabrød

Hermed verdens letteste opskrift på brandgode pitabrød

8 stk.
3 dl lunken vand
25 gr gær
1/2 tsk sukker
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
ca 450 gr mel

gæren opløses i vandet sammen med salt og sukker, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen så den er godt smidig ( ca. 5 min. på røremaskinen) den skal lige slippe skålens kanter når du ælter den på maskinen.

lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time

dejen slåes ned og æltes i hånden på køkkenbordet, deles i 8 lige store stykker og rulles ud med kagerullen ca 1/2 cm. tykkelse.

De lægges på to bageplader og efterhæver i ca. 15 min.

Brødene pensles med vand (eller olie) og bages ved 225 gr. varm ovn i 10 minutter.

Vores brød skal idag fyldes med en rest af den gode Chilli Con Carne, tomater, agurker og salat fra drivhuset... kan det blive mere hjemmelavet?!






Ingen kommentarer:

Send en kommentar