lørdag den 7. juli 2012
Citron tærte med Marengs
Denne opskrift skulle stå sin prøve til dagens tøsemiddag - og jeg tror den bestod.....
175 gr fuldkornsdigestive kiks
25 gr kokosmel
100 gr smeltet smør
1 ds. kondenseret mælk
Saft fra 1 øko citron
skal fra 1 øko citron
2 æggeblommer
3/4 æggehvider
100 gr. sukker
Kiksene knuses/blendes og blandes med kokosmel og smeltet smør. Dejen presses ud i et smurt tærtefad.. (ønsker mig så meget et med løs bund... det må jeg huske til jul:-))
mælk piskes m æggeblommer, citronsaft og skal, hvorefter det hældes over tærtebunden. det hele bages i 15-20 minutter ved 180 grader.
Æggehvider og sukker piskes helt stift.
Tærten tages ud af ovnen og marengs sættes med sprøjte pose eller en ske.
det hele bages videre i ca. 15 min til tærten er gylden...... mums
OBS min testtærte fik lige 3 minutter for lidt så marengsne blev lidt klistrede, smagte super men gi den lige lidt ekstra uden den bliver sort:-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar